Zabava

Direktno.rs

22. 01. 2023. 07:00 0

Holivudski buntovnici koji su se otreznili

Pre samo nekoliko godina imali su reputaciju "loših momaka". Danas, oni su vodeći zagovornici života bez alkohola. Pogledajte listu šest glumačkih frajera koji više ne vode razuzdan život.

Bredli Kuper

Najpoznatiji po "Hangover" trilogiji, glumac Bredli Kuper osvojio je srca žena širom sveta filmom "A Star Is Born" koji je i režirao. U ovom ostvarenju nagrađenom Oskarom za najbolju pesmu Kuper igra pored Lejdi Gage, a možemo pretpostaviti da je inspiraciju crpeo iz svojih nekadašnjih navika.

Naime, bivši partner ruske manekenke Irine Šajk je 2012. godine doneo odluku da prestane da pije jer mu je to ozbiljno narušavalo život i karijeru. On je nedavno izjavio da bi sabotirao ceo svoj život da je nastavio sa konzumacijom alkohola. Lik Džeksona, posrnulog muzičara koji se bori sa alkoholizmom, doneo je Bredliju mnoga priznanja i učvrstio njegovu odluku da se nikada ne vrati ovoj otrovnoj supstanci.

Bred Pit

Život Breda Pita i Anđeline Džoli je od početka njihove romanse 2005. godine bio pod budnom pažnjom javnosti. Zato i ne treba da čudi da je vest o njihovom razvodu prodavala tabloidne magazine širom sveta bez problema. Pravi razlog njihovog rastanka se još uvek ne zna, ali postoje naznake da je glumčev problem sa alkoholom jedan od uzroka.

Mesecima smo mogli da čitamo o njegovom padu u očima američke javnosti jer je, navodno, u nekom trenutku i fizički nasrnuo na jedno od njihove dece.  

Poslednjih godinu dana dobili smo Breda koji je preokrenuo svoj život. Ne samo da je glumio u nekim od najuspešnijih filmova ("Once Upon a Time in Hollywood", "Ad Astra"), već je i otvoreno pričao o svojoj borbi sa alkoholizmom. Usledila je iskrena zahvalnost kolegi Bredliju Kuperu na pomoći, kao i emotivan intervju sa Kristijan Amanpur.

Kolin Farel

Irski srcolomac poznat po svom ludovanju početkom 2000-ih godina, od razuzdanog momka kojeg smo često mogli da vidimo kako pije pivo i puši cigarete, čak i tokom intervjua, prešao je dug put do smirenog oca koji redovno vežba jogu. Za ovu transformaciju može da se zahvali svojoj čvrstoj odluci da izbaci konzumiranje alkohola iz svog života.

Verovatno niko nije mogao da pretpostavi da će holivudski "loš momak" čiji je identitet tokom cele karijere bio vezan za takav imidž, uspeti da preokrene tok svog života. To je očigledno bila dobra odluka jer je osim zdravstvenih pogodnosti i njegova karijera krenula uzlaznom putanjom. Konačno (možda) možemo da zaboravimo onaj kiks u filmu "Alexander the Great", i da uživamo u boljim ostvarenjima kao što su "In Bruges" i "The Lobster".

Robert Dauni Džunior

Robert Dauni Džunior važi za jednog od najpoznatijih bivših alkoholičara u Holivudu. Njegova vrlo javna bitka sa ovom supstancom ipak se srećno završila, pa je tako zvezda "Iron Man" serijala sada trezna već više od jedne decenije. Uspeo je da spasi svoj brak napravivši odluku da se više ne prepušta svojim demonima.

Rasel Brend

Ako je neko "poster boy" uspešne rehabilitacije, onda je to komičar i glumac Rasel Brend. On je odnedavno i pisac, s obzirom na to da je 2017. godine objavio jako uspešnu knjigu "Recovery: Freedom From Our Addictions". U njoj Brend govori o slobodi od zavisnosti bilo koje vrste, jer smatra da smo svi zavisni od nečega.

On se godinama borio ne samo sa alkoholom već i jakim drogama kao i sa zavisnošću od seksa. O tim pitanjima piše iskreno u svojoj knjizi, nadajući se da će na taj način uspeti da skine stigmu sa ovie teme. On je potpuno "čist" već 13 godina.

Ben Aflek

Život bivšeg muža glumice Dženifer Garner otišao je silaznom putanjom pre nekoliko godina. Mediji su često objavljivali njegove fotografije na kojima deluje izmoreno, a i u glumčevoj karijeri nije bilo pomaka. Danas, on se silovito bori da ostane trezan, a u tome mu je sve vreme pomagala bivša supruga. Iako su se razveli, ona je ostala pored njega tokom ovog perioda, pružajući mu podršku kako bi se izborio sa ovim izazovom.

Nedavno je objavljen intervju sa legendarnom Dajan Sojer u kojem Aflek prvi put javno govori o svom problemu sa alkoholom. Karijera mu je svakako na dobrom putu jer uskoro izlazi film "The Way Back" u kojem glumi posrnulog košarkaškog trenera. Film već ima dobre kritike, pa mu taj uspeh možda bude dodatni "vetar u leđa".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati