Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2024. 10:38 0

Šta raditi ako vam ključevi od automobila upadnu u more?

Na moru se ponekada opustimo toliko da zaboravimo na sve, što nije toliko loše, ali dešava se da u tom opuštanju napravimo i neki sitni previd zbog koga se uhvatimo za glavu.

Ako izuzmemo burme, naočare za sunce i dokumenta, Srbi su u protekle dve godine tokom letovanja u Grčkoj najviše gubili ključeve od kola. Razlog krajnje logičan, ako uzmemo u obzir naviku koju imamo van godišnjih odmora - u džepove bermuda ili šortseva stavimo ključeve.

Kad ključevi od kola završe u moru

I dok na "suvom kod kuće" ova navika nema posledica, na moru je nešto drugačija stvar, budući da se prilikom dolaska na plažu zaboravimo i samo zaletimo ka vodi. Kada shvatimo šta smo učinili, već je kasno.

Ključevi su mokri i dok vozači starijih automobila nemaju problem da startuju motor, novije generacije imaju, te sudeći po objavama na grupama posvećenim letovanju u Grčkoj, doživljavaju pravu agoniju dok traže majstora ili nekoga da im pošalje rezervni ključ.

Upravo zato savet Nikole M. iz Srbije može da bude zlata vredan. Naime, on je unutar grupe "Grčka info" vozačima otkrio kako da ključeve "servisiraju" sami nakon nezgode.

Šta da radimo kada ključevi padnu u vodu?

- Ove godine dominiraju ključevi u objavama i njihovo kvašenje u morskoj vodi pa bilo bi zgodno da postoji neko kratko uputstvo šta i kako u toj situaciji.

Dakle kad izvadite ključ iz mora ili bilo koje vode slatke, rečne ili jezerske.. 1. Izvadite bateriju što pre.

- Kupite u apoteci alkohol od 96%-97%

- Otvorite i natopite ključ da pliva u tom alkoholu

- Posle 2-3 minuta izvadite ključ i četkicom za zube istrljajte sve elektronske kontakte.

- Sačekajte 4-5 minuta da se osuši elektronika i spakujte ključ i obavezno ubacite novu bateriju.

E sad famozni deo pirinač, za to vam treba malo mleka i šećera i biće dobar slatkiš a ključ u svakom slučaju popraviti neće ili bilo šta drugo vezano za elektroniku.

Ovo piše neko ko se 20 godina bavi servisom elektronike a na vama je da odlučite šta i kako u datoj situaciji.", napisao je Nikola unutar objave, koja je sudeći po komentarima mnogima bila od koristi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati