Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

23. 08. 2024. 08:54 0

Greška koja ekstremno ubrzava starenje lica

Uobičajena navika mogla bi da bude kriva za produbljivanje bora na licu i u predelu dekoltea. Dr Alison Kolvil, lekar opšte prakse i lekar estetske medicine na klinici Ejveri u engleskom Lemingtonu, tvrdi da položaj u kome spavamo i te kako može da utiče na izgled naše kože.

Naime, duboke bore se stvaraju brže kada spavate na boku!

- Ljudi koji spavaju na boku često primećuju dublje bore od nosa do usta, linijice oko očiju, duboke tragove starenja u predelu obrva i grudnog koša - ističe dr Kolvil.

- Spavanje na leđima je najbolji položaj za spavanje ako želite da sprečite produbljivanje prirodnih linija starenja i bora i ako vam je nega kože važna. Još jedan dobar savet je da isprobate silikonske jastučiće za višekratnu upotrebu, koji su dostupni i za grudi za lice i sprečavaju savijanje kože tokom noći - dodaje ona za "The Sun".

Dr Kolvil akcentuje da je kvalitetan san takođe veoma važan za zdrav i jedar izgled kože - trebalo bi da svake noći imamo sedam do osam sati sna.

- Nedostatak sna može da utiče na imuni sistem i to dalje može da utiče na količinu kolagena u našoj koži. Kolagen je vitalan za mladalački ten, pa zato više sna i bukvano znači manje bora.

Ona je istakla da je koristan dodatak u preventivi starenja upotreba tečnog kolagena - to je odličan način da se poveća nivo kolagena u celom telu, a ne samo u licu i vratu.

Ova doktorka estetske medicine tvrdi da se 80 odsto starenja kože može izbeći, i to na relativno jednostavan način. Aktivne sastojke trba uključiti u rutinu nege kože od srednjih 20-ih kada nivo kolagena polako počinje da opada. Dr Alison savetuje i da svakodnevno koristite metalni roler za lice, koji ćete čuvati u frižideru, a koji smanjuje crvenilo i natečenost lica.

Očekivano, dr Kolvil savetuje i svakodnevnu upotrebu SPF kreme, čak i zimi, te nošenje naočara za sunce i šešira u letnjim danima, kako bi preventivno uticali na bore koje se javljaju kada se mrštimo zbog jakog sunca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati