Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

26. 07. 2024. 10:38 0

Pića koje konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Ne tražite piće koje zahteva komplikovanu pripremu ili višekomponentni koktel ako ste u prepunom baru, piše Punkufer.hr.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikada ne bi naručili na određenim mestima. Ako bar nije specijalizovan za pripremu koktela, bolje je da ih ne naručite.

- Nikada ne naručujem vino na čašu u kafiću koji služi jeftina pića - otkrio je za HuffPost Daniel Jeom, glavni barmen u baru u Santa Moniki.

- Nikad se ne zna koliko dugo je vino bilo otvoreno, a šanse da se dobije nešto dobro na takvom mestu su ravne nuli. Ukus vina počinje da se pogoršava odmah nakon otvaranja flaše i može da se pokvari za samo nekoliko dana, osim ako je kafić pedantan u pogledu čuvanja vina - naveo je.

Preskočite točeni Ginis

Mnogi veruju da je nemoguće pogrešiti sa točenim pivom. Džek Tajnan, koji radi u baru u Bruklinu, ne slaže se sa tim. Ako je u prepunom kafiću, neće naručiti Ginis na točenje (tamno pivo).

- Naručiću točeni Ginis samo u lepom i tihom pabu jer znam da će konobari odvojiti vreme da ga toče kako treba - kaže Tajnan.

Ginis se tradicionalno sipa u dva koraka - sipanje prestaje nakon što ste napunili čašu do tri četvrtine kako bi mehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu penu. Nakon što se pivo slegne, nastavlja da se sipa do vrha čaše.

Espreso martini - ne?

- Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kafu - savetuje Alehandro Ečeverrija iz bara u njujorškom kafiću.

Iako je ovaj koktel kafe i votke postao izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina, ne prave ga svi onako kako bi trebalo.

- Većina lokala nije opremljena kvalitetnim aparatima za espreso, pa krajnji rezultat nije onakav kakav biste želeli - objašnjava konobar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati