Slobodno vreme

[ Izvor: Citymagazine ]

15. 09. 2023. 21:06 5

Koliko godina treba da zaradite prvi milion u Srbiji?

Braća Troter su oduvek želeli da postanu milioneri do sledeće godine. Da li bi to mogli u današnje vrmee, s obzirom na inflaciju i regularne probleme? I koliko vremena bi trebalo nekim drugim ljudima iz različitih zemalja da stignu do 6 nula na bankovnom računu.

Na društvenoj mreži Instagram pojavila se fotografija karte, koja pokazuje koliko godina je potrebno u svakoj evropskoj državi, da se zaradi milion dolara od prosečne plate.

Prema procenama autora, iako nije jasno po kojim kriterijumima je došao do računice, najbolje izglede imaju stanovnici Islanda. Odnosno, treba da rade 22 godine da bi stigli do svog prvog miliona, dok recimo u Srbiji treba raditi 152 godine.

Ovakve stvari uvek donesu i gomilu komentarima koji tvrde da mapa nije ispravna, i pitaju se odakle ovakva brojka dolazi.

- Za Tursku, čak i za minimalnu platu je 190 godina, a minimalna plata u Turskoj je više nego dvostruko veća u odnosu na Rusiju. Dakle, ova mapa nije tačna - navodi se.

Prosečna plata po zaposlenom u Srbiji za drugi kvartal ove godine, prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila je 85.192 dinara.

Bila mapa tačna ili ne, niko vam ne brani da maštate, a i izgovorite čuvenu krilaticu iz Mućki: "Sledeće godine u ovo doba bićemo milioneri".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati