Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Sensa ]

16. 01. 2023. 06:57 0

Kako da ne brinete i da vam niko ne ugrožava mir

Kako da sačuvate mir i lakoću u životu - 7 poruka koje vredi da zapamtite i primenite, doneće vam bezbrižnost!

Kako da sačuvate mir i lakoću u životu.

Kada imamo unutrašnji mir, srećniji smo, bezbrižniji, lakše se suočavamo sa izazovima i teškoćama, živimo sa lakoćom i retko šta može poremetiti našu ravnotežu. Međutim, sačuvati mir uprkos raznim negativnim okolnostima, izazovima i turbulencijama, može biti teško. Da biste u tome uspeli, važno je da promenite sledećih 7 stvari u svom životu:

1. Ne mešajte se u tuđe poslove - Većina nas sebi stvara probleme prečesto mešanjem u tuđe poslove. Ovo radimo jer smo uvereni da radimo najbolje i da je naša logika jedina ispravna. Kao rezultat toga, kritikujemo one koji se ne slažu sa nama i pokušavamo da ih postavimo na pravi put. Svako od nas je jedinstven - ne postoje dve osobe koje misle potpuno isto i rade iste stvari. Ne očekujte da drugi kreiraju svoj život onako kako vi mislite da treba, pomozite kada možete, ali se posvetite svom životu. Ovo će vam sačuvati mir.

2. Naučite da oprostite i da zaboravite - Ovo je najefikasniji način za postizanje mira. Često nosimo negativnaosećanja prema osobi koja nas je povredila, ali podsećanjem na to iznova i iznova produbljujemo tu ranu. Naučite da oprostite, samim tim i da otpustite i zaboravite. Oproštaj je lekoviti melem za dušu.

3. Ne tražite javno priznanje - Kada učinite nešto dobro i vredno, nemojte očekivati da će vas drugi hvaliti i dati vam javno priznanje. Učinite to od srca, ne očekujući ništa zauzvrat. Takva dela čiste dušu i čine da se osećamo dobro. U suprotnom, kada imate prevelika očekivanja od drugih, možete se razočarati.

4. Izbacite zavist iz svog života - Svi znamo kako zavist može narušiti duševni mir. Ne poredite se drugiam. već samo sa sobom. Zavist truje dušu i čini da osoba izgubi svoju pozitivnu i svetlu energiju. Ako se pojavi seme zavisti, osvestite i radite na tome da nestane.

5. Ako želite da promenite svet, počnite od sebe - Ne pokušavajte sami da promenite svet oko sebe, malo je verovatno da ćete uspeti. Ali, možete menjati sebe, i tako dati doprtinos svetu. Promenom nekih svojih navika možete izmeniti svoj život, a tako uticati i na dobrovit cele zajednice.

6. Prihvatite ono što se ne može promeniti. - Ovo je najbolji način da se nedostaci pretvore u prednosti. Svakodnevno se suočavamo sa neprijatnostima, smetnjama, bolestima i nezgodama koje su van naše kontrole. Moramo naučiti da ih prihvatimo ono na šta ne možemo da utičemo. Ne vredi da brinemo o stvarima koje su van naše kontrole.

7. "Nemoj da odgrizeš više nego što možeš da pojedeš." - Često preuzimamo više obaveza nego što možemo da ispunimo. Ovo radimo da bismo zadovoljili svoj ego. Zato izmerite svoje mogućnosti. Pokušajte da svoje slobodno vreme posvetite ličnomrazvoju i opuštanju, slušajte signale svog tela, uma i duše.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati