Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: The Sun ]

27. 02. 2022. 17:49 0

Rešite se ovih stvari u kući i oslobodite životni prostor

Tamar Prager, stručnjak za organizaciju, otkrila je osam stvari kojih bi se trebalo rešiti ukoliko želite da imate slobodniji životni prostor. Među njima su stara dokumenta, računi, hrana kojoj je istekao rok...

1. Stara dokumenta i računi

- Prvi korak koji bi trebalo da napravite jeste bacanje starih dokumenata. U doba kada su sve informacije dostupne na internetu nema potrebe za nekim papirima i dokumentima - kaže Tamar Prager.

Što se tiče finansijskih dokumenata, to uključuje sve stare izvode iz banke, kreditne kartice i hipoteke koji se mogu pronaći na internetu.

2. Oštećeno posuđe

- Najbolje je da kuhinjski prostor bude što otvoreniji. Zadržite predmete koje često koristite ili imaju sentimentalnu vrednost, a sve ostalo bacite ili donirajte - predlaže Prager.

3. Hrana kojoj je istekao rok

- S vremena na vreme potrebno je i dobro pregledati zamrzivač i ostavu. To znači da bi trebalo izbaciti sve stare konzerve gurnute u skroz pozadi, ustajale začine koje možda imate i, svakako, sve buđave proizvode...

4. "Make up" proizvodi kojima je istekao rok

Za ove proizvode Tamar Prager savetuje da na njima potražite malu oznaku koja izgleda kao podignuti poklopac staklene tegle. Tamo je broj koji govori koliko je dugo nakon što ga otvorite proizvod još dobar.

5. Stara odeća

Odeću koju više ne nosite ili koja vam više ne odgovara donirajte i tako usrećite druge, naglašava stručnjak za organizaciju doma.

6. Stara posteljina i peškiri

- Dotrajala ili izbledela posteljina dobra je samo za recikliranje, a eventualno je možete rasparati i delove koristiti kao krpe, što možete i sa starim peškirima.

7. Kućni aparati koji se ne koriste

- Pokvaren fen za kosu, toster koji ste, od kad ste ga kupili, koristili samo jednom, uređaj za mafine koji skuplja prašinu... Uređaje koji još uvek rade pokušajte da prodate preko interneta, a možete ih jednostavno pokloniti nekome ko bi ih koristio - savetuje Tamar Prager.

8. Stare i polomljene igračke

Sada je sjajno vreme za pregledavanje igračaka i razvrstavanje onih koje se mogu donirati ili pokloniti, piše "The Sun".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati