Slobodno vreme

[ Izvor: Promo ]

10. 09. 2021. 12:30 0

Kako se na prirodan način rešiti akni i bubuljica?

Akne i bubuljice su problem koji pogađa sve više mladih osoba, a traženje rešenja problema može da traje dugo. Najčešće su "pubertetske" bubuljice, ali se one pojavljuju i kod nešto starijih osoba. Razlog može biti hormonske prirode, neadekvatna ishrana, upotreba neodgovarajućih kozmetičkih preparata za negu lica, stres, a u poslednje vreme i dugotrajno nošenje zaštitnih maski.

Ovaj problem se u najvećem broju slučajeva javlja kod osoba sa masnom kožom usled pojačanog lučenja sebuma. Višak sebuma koji luče lojne žlezde nagomilava se ispod kože, dolazi do zapušavanja pora, a sve to stvara idealne uslove za razvoj bakterija.

Najčešće je u pitanju bakterija Propinionbacterium acnes koja je prisutna na površini kože kod svake osobe ,a kada se steknu uslovi za njeno ubrzano razmnožavanje dolazi do upalnih procesa koji mogu trajati dugo. Cela situacija nije prijatna, nervira nas i stvara osećaj neprijatnosti u komunikaciji sa okolinom i narušava nam samopouzdanje.

Da li ste znali da u prirodi postoje lekovite tvari koje mogu efikasno sanirati pojavu akni i bubuljica?

Majčina dušica je jedna od retkih lekovitih biljaka koja u sebi sadrži supstance koje uništavaju bakterije uzročnike akni i bubuljica. Korišćenje preparata za negu kože koji u sebi sadrže ekstrakte majčine dušice će značajno pomoći u saniranju infekcije kože.

Salicilna kiselina je jako značajna jer poseduje lipofilna svojstva, razgrađuje višak sebuma i otklanja mrtve ćelije sa kože.

Korišćenje krema za lice koje u sebi sadrže salicilnu kiselinu je preporučljivo sa stanovišta čišćenja lica, a salicilna kiselina poseduje i anti-age efekat u borbi protiv bora.

Maske za lice koje u sebi sadrže salicilnu kiselinu bi trebalo koristiti kao deo rutine u cilju borbe protiv akni i bubuljica.

Salicilna kiselina se u prirodi nalazi u kori bele vrbe iz koje se izdvaja procesom ekstrakcije, pa se preporučuje upotreba kozmetičkih preparata koji u sebi sadrže ovaj ekstrakt.

Ovakav spoj prirodnih supstanci teško se može naći u kozmetičkim preparatima koji nam se nude u veledrogerijama i njihova koncentracija je često jako mala, pa sam proces saniranja akni i bubuljica može trajati duže.

Društvene mreže mogu pomoći u pronalaženju preparata koji su na prirodnoj bazi, a ujedno se kod nekih proizvođača mogu videti i utisci korisnika.

Za ovu priliku smo izdvojili jednog proizvođača koji je svoju koncepciju bazirao na upotrebi biljnih ekstrakcija u proizvodnji prirodnih preparata za lice i telo, koji je prisutan na Instagram profilu lekovita_melem i na web sajtu https://www.lekovita.net/koza-i-kosa

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati