Slobodno vreme

Direktno.rs

24. 06. 2021. 13:30 3

O BOŽE! U oglasu za posao u Srbiji pitaju za kilažu i IQ

Kad tražite posao dobar CV je najvažniji, a mnogo rada je potrebno da bi mogli da dođemo do njega. Međutim, za jednu firma iz Srbije podaci o završenoj školi i radnom iskustvu nisu dovoljni.

Na Tviteru je objavljen oglas za posao u kojem se traži konsultant, a pored očekivanih zahteva na polju obrazovanja i komunikacijskih veština, poslodavac očekuje da ste fit i da vam koificijent inteligencije bude 110 ili veći.

Naravno, ako ispunite uslove i indeks telesne mase vam je u rasponu od 19 do 24, onda ćete proći kroz obuku u trajanju od četiri nedelje i polagaćete ispit.

Da je traženje indeksa telesne mase uvredljivo slažu se i Tviteraši koji s nevericom dele taj oglas.

Naime, Indeks telesne mase (BMI) je vrednost koja se dobije kada težinu osobe u kilogramima podelimo sa kvadratom visine u metrima. BMI je jeftina i laka metoda skrininga za telesnu masu - podhranjenost, zdrava telesna masa, prekomerna težina i gojaznost.

BMI se izračunava na isti način i za odrasle i za decu. Izračun se zasniva na sledećoj formuli telesna masa (kg) / [visina (m)] 2

BMI manji od 18 se vodi kao pothranjenost, od 18 do 25 kao normalna telesna masa, od 25 do 30 kao prekomerna telesna masa, od 30 do 40 kao gojaznost i 40 kao patološka gojaznost.

Dakle, ako želite da budete konsultant pored diploma dostavljate i rezultate sa sistematskog pregleda - visina, težina, indeks telesne mase...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati