Savremena žena

R. N.

01. 08. 2021. 11:36 0

Ljubav i hobi: Ovo su najšarenije pinjate u gradu (VIDEO)

Beograđanka Irena Jovanović osmislila je odličan način da se zabavi zajedno sa svojom decom, a ima ih troje, i usput od toga zaradi. Oni prave pinjate za dečije rođendane i, kako kaže, uživaju u tom poslu, a još više u osmesima dece kao krajnjem rezultatu rada.

- Prvu pinjatu napravili smo za rođendan najstarije ćerke i tada smo odlučili da nastavimo sa izradom i za ostalu decu u okruženju, jer su reakcije bile fantastične. Radost i sreća na licima dece dok iščekuju razbijanje pinjate, a zatim euforija koja krene kada slatkiši i konfete počnu da ispadaju, ne mogu se rečima opisati i vrede svakog trenutka uloženog truda i vremena - priča nam Irena.

U današnje vreme od hobija stvarati posao je zaista hrabro, ipak Irena kaže da na izradu pinjata gleda kroz igru, zabavu i razonodu i da ovaj rad proističe iz čistog zadovoljstva.

- U izradi pinjata učestvujemo isključivo moji mali pomagači i ja, a inspiraciju nalazimo u Diznijevim junacima, ostalim aktuelnim crtanim likovima i životinjama. I same mušterije su često veoma kreativne, pa osmisle i naruče po želji, a mi smo tu da njihovu zamisao sprovedemo u delo - kaže Irena i dodaje da im je za jednu jednostavniju pinjatu potrebno nekoliko sati, pa i više dana, u zavisnosti koliko je zahtevna.

Pinjata je inače "šlag na torti" proslava, odnosno dečijih rođendana na čijem se kraju ona razbija, a deca skupljaju igračke i slatkiše koji iz nje ispadaju.

Pravi se od papira ili tkanine, ukrašava i puni sitnim igračkama i slatkišima. Pinjatu je iz Kine doneo venecijanski trgovac istraživač Marko Polo, i sada beleži veliku popularnost.

Ukoliiki se i vama dopadaju pinjate Pahuljica, možete ih naručiti i na broj telefona 069/195-8612 i uveličati svoju proslavu, za najmlađe, ali i one starije koji se raduju šarenim poklončićima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati