Ljubav

[ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2023. 21:58 1

Pravi partner ne traži ovih pet stvari

Pet stvari po kojima ćete prepoznati da je vreme da krenete dalje.

U vezama koje idu baš onako kako ste i zamišljali, svojim tokom, osećate se zadovoljno, srećno i sigurno. Međutim, šta kada sve ono o čemu ste maštali padne u vodu i kada ne znate da li je partner stvarno "onaj pravi", pa ne znate vredi li da se borite za tu ljubav, ili ste, pak, samo prolazna stavka u njegovom životu?

Ukoliko već dugo niste zadovoljni u vezi ili braku, ne čekajte da se stvari promene, već prekinite ako mislite da ispod površine ne štima. Često razmišljamo koji su to pokazatelji loše veze koji će nam pomoći da presečemo, zato evo nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju.

1. Nikad ne sme od vas da traži da menjate svoj izgled

Promenu napravite samo onda kada i vi to želite, a ne zbog toga što partner od vas traži. Ako nije zadovoljan vašim izgledom, onda i nije za vas.

2. Nikad zbog njega ne smete da se odreknete svojih stavova

Kako prolaze godine, tako i mi sazrevamo i menjamo se kako fizički, tako i psihički. Razne faze života nas oblikuju, a samim tim stičemo i svoje stavove. Nikako ne dozvolite da vam neko promeni uverenja samo zato što mu se ne dopadaju. Vi ste vi, on je on, i to samo znači jedno – da vas ne poštuje kao osobu.

3. Nikad, ali nikad ne prekidajte zbog njega odnose s porodicom i prijateljima

Možda vam partner u početku jeste centar sveta i čini sve da se osećate sjajno, ali čim dođe u fazu da vam zabranjuje druženje s prijateljima ili da svakog dana odlazite kod roditelja, shvatite da je kraj.

Na početku veze jeste normalno da najviše vremena provodite jedno s drugim, ali ukoliko on ima zahteve da budete posvećeni samo njemu, nikako ne pristajte.

4. Nikad vam ne sme tražiti da se odreknete svojih granica

Na osnovu svega kroz šta ste prošli tokom života, normalno je da ste postavili neke emocionalne i fizičke granice, a on uporno želi da ih se odreknete. Ne, nije on onaj pravi, zato krenite dalje bez žaljenja, jer svako ko želi da vas menja ne poštuje vas dovoljno.

5. Nikad mu ne dajte svoju privatnost, uvek je čuvajte samo za sebe

Ukoliko je jedan od njegovih zahteva taj da se odreknete svoje privatnosti, ova veza nije za vas. Neke stvari jednostavno morate da zadržite za sebe, bez obzira na to što neiskrenost nije poželjna u vezi. Svakome od nas znači da ima svoj lični prostor, a u vezi niko ne bi trebalo da traži od vas ono što ne želite da radite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati