Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

18. 03. 2023. 18:08 1

Ferid iz Bosne u 11. braku: "Ova je prava"

– U mladosti imao sam dosta hirova, bio sam dosta živ, tako da sam sa 18 godina stupio u prvi brak. I tako, nisu se kockice posožile i tako je krenulo. Druga godina, druga žena, treća godina, treća žena, četvrta godina, četvrta žena, peta godina, peta žena, ona je bila petu i šestu godinu, sedmu godinu, osma žena, deveta godina, deveta žena, deseta godina, deseta žena, e, sa njom sam živeo 19 godina. Ona je nažalost umrla, ovo je sad jedanaesta – govori Ferid Rizvić – Fera, muškarac iz Bosne i Hercegovine, čija je životna priča sve ostavila bez reči.

Fera, kako je poznat svojim komšijama, poznanicima i prijateljima, danas uživa sa Ismetom, sa kojom je tri godine u složnom i lepom braku u njihovom porodičnom domu, u selu Rizvići kod Fojnice. Kako je rekao, Imsetu je upoznao nakon što mu je žena sa kojom je proveo skoro dve decenije preminula i nije zažalio što se još jednom oženio.

– Bio sam deverli glave, nisu me išli brakovi nikako. U suštini sve su žene valjale, ali nisam ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Deseta mi je žena bila iz Nemile i sa njom sam živeo 19 punih godina. Pre nešto više od tri godine je umrla – ispričao je Ferid za Tatabrada televiziju.

Ismetu je, kako je rekao, upoznao preko prijatelja. Ipak, istinu o broju supruga koje je imao, nije joj rekao na početku.

– Stupio sam u kontakt sa njom i otišao sam kod Ismete dva puta i zakazao svadbu. Ona je malo bila skeptična i pitala me je: "Kako mogu da ti verujem?", reko’ "otići ćeš kod mene u kuću pa ćeš da vidiš". Doduše, ja sam nju tada slagao, rekao da sam se ženio četiri-pet puta. Kasnije sam priznao – priča Ferid.

Za tri godine koliko su u braku, uspeli su da ostvare povezanost kao da se godinama znaju.

– Baš se poštujemo i uvažavamo. Mi smo dve napaćene duše i spojili smo to u jednu celinu, kao da živimo trideset, a ne tri godine – rekao je on.

Kako Ismeta kaže, krase ih ljubav i sloga, što se prenelo i na njihovu decu. Naime, oboje imaju po dvoje i kako ističu ne odvajaju ih, već im svima uporedo pomažu. Ismeta ima dve ćerke, Ferid dva sina.

– Mi smo našli srodnu dušu, volimo se! Nije mene interesovalo kuća ni imanje, samo kakav je čovek. Prvo što smo posložili bila su deca, on ima dvoje i ja dvoje, to su sve danas moja deca, ja bih za njih poginula. Ako damo mom detetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje – ispričala je Ismeta između ostalog za emisiju Jutjub kanala "Tata Brada".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati