Ljubav

Direktno.rs

25. 01. 2023. 21:54 0

Talas, vulkan i lavina: Ženski vrhunci i kako postići?

Seks može da poboljša raspoložeje, ublaži stres i depresivna stanja, da ojača imunitet i poboljša odnose sa partnerom.

Malo je stvari na ovome svetu pogrešno shvaćeno kao ženski orgazam. Iako smo uznapredovali u vezi sa stigmom ženskog zadovoljstva, ipak nedovoljno govorimo o njemu, a u prilog tome ide i činjenica da je vrlo malo naučnih istraživanja koja bi potvrdila psihofizičke prednosti ženskog orgazma.

Prednosti muškog orgazma su vrlo jasne. On služi kako bi žena ostala u drugom stanju. Muški orgazam, dakle, ima evoucijsku korist i upravo je zbog toga istražen uzduž i popreko. O njemu nije problem da govorimo, nije tabu tema i jasno možemo da kažemo da je dobar, koristan i poželjan.

Žene ne moraju da dožive orgazam da bi zatrudnele, ali postoji određen broj dokaza koji sugerišu da je odličan za plodnost.

Iako nema konkretnih dokaza koji će nam pokazati za šta je tačno dobar ženski orgazam, dobro je poznato da je zadovoljstvo korisno za zdravlje svake žene.

Ženski orgazam ima mnogo više koristi za naše psihičko zdravlje. Ugodan seks može da poboljša raspoloženje, da ublaži stres i depresivna stanja, da ojača imunitet i poboljša odnose sa partnerom.

Iako postoji bezbroj načina na koje žena može da doživi vrhunac, nedavno istraživanje univeriteta u Pragu, potvrdilo je da postoje tri vrste ženskog orgazma: talasi, lavine i vulkani.

Učesnici u istraživanju su koristi blutut vibrator kako bi otkrili snagu kontrakcija u karlici. Vibrator je skupljao podatke o pokretima mišića u trenutku orgazma i na taj način su istraživači identifikovali tri vrste orgazma i nazvali ih prema prirodnim pojavama na koje podsećaju.

Talas

Istraživači su zaključili da je ovo najčešći tip ženskog orgazma. Kako bi žena doživela "talas zadovoljstva", ne mora previše da bude uzbuđena, a prepoznajemo ga po uzastopnom stezanju i opuštanju mišića. Gotovo polovina učesnika zabeležila je talase orgazma, a neke učesnice su rekla da to čak mogu i da kontrolišu. Kad žena doživi ovaj oblik orgazma, bez problema može da ga proživi, a da ne reaguje na njega.

Vulkan

Kako mu i samo ime sugeriše, vulkanski orgazam je mnogo eksplozivniji i prijatniji. Počinje sa nakupljanjem talasa blagom napetošću u karlici, koja se nakon toga izenada penje pa spušta u tački intenzivnog vrhunca. Dakle, kada mislite da ste doživeli vrhunac, nastavite sa stimulacijom klitorisa. Tada će doći do eksplozije zadovoljstava.

Lavina

Ovaj oblik orgazma ima najveću napetost karlice i pruža najintenzivnije zadovoljstvo. Doživljavaju ga žene koje poznaju svoje telo, imaju česte seksualne odnose i često masturbiraju. Seksualni terapeuti ističu da svaka žena može da nauči kako da doživi ovaj oblik orgazma i da je on odličan za žensko zdravlje, a čak se koristi i u nekim terapijama koje pomažu kod psihičkih oboljenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati