Ljubav

Direktno.rs

09. 10. 2022. 19:56 2

Seks pred spavanje garantuje dobar san

Istraživanja su pokazala da svaki šesti lekar preporučuje svojim pacijentima koji imaju problema sa snom večernji seks. Jedna od posledica modernog stila života je i loš kvalitet sna, a samo 21 odsto svetske populacije spava preporučenih osam sati.

Sudeći prema saznanjima iz istraživanja koje su organizovali stručnjaci u Australiji, seks pre spavanja je najbolji lek za sve one koji imaju teškoće sa snom ili nesanicom.

Rezultati kažu da je čak dve trećine ispitanika potvrdilo da bolje spavaju ukoliko su imali seksualne odnose. Puno je istraživanja pokazalo da je krivac za probleme sa snom stresan način života, ali i gledanje u mobilni telefon pre spavanja.

Ovo nije prvi put da se seks povezuje sa dobrim snom. Razna dosadašnja istraživanja su pokazala kako je ključna stvar orgazam, prilikom kojeg se hormon oksitocin otpušta u velikim količinama, a za koji se veruje da deluje kao sedativ i smanjuje vreme koje je potrebno da se utone u san.

Nakon orgazma naša tela oslobađaju značajne količine oksitocina, što automatski smanjuje nivo hormona stresa kortizola, a to rezultira dubokim opuštanjem.

Iako su istraživanja pokazala da 75 odsto muškaraca uvek postiže orgazam tokom seksa, za razliku od 29 odsto žena, stručnjaci kažu kako se tu ne radi samo o „srećnom završetku“. Kada ste okupirani seksom, ne razmišljate o tome šta ćete raditi sledećeg dana, nećete u glavi vrteti obaveze koje vas čekaju ili razmišljati o planovima. Seks vas okupira i tera vas da se opustite, hteli ili ne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati