Ljubav

Direktno.rs

09. 08. 2022. 15:30 0

Kako odabrati pravu osobu?

Uvek je isto: upoznate finu osobu, nadate se nečemu više, a onda se ispostavi da vam nije suđeno da budete zajedno. Vaše ličnosti se jednostavno ne uklapaju. Istina je da ako vi i vaš partner ne delite slične vrednosti i ideje u važnim područjima života, veza nema stabilne temelje.

Međutim, naravno, to ne znači da morate pronaći kopiju sebe kako bi veza potrajala.

Pre nego što opet bezglavo uskočite u bazen potencijalnih partnera, pogledajte 10 saveta psihoterapeuta koji će vam pomoći da napravite pravi izbor:

1. Ljudi će vam tačno reći ko su - na vama je da slušate. Slušajte šta on/ona govori i nemojte pretpostavljati da ćete ga/nju promeniti.

2. Pozovite ga/je na probnu vožnju. Idite na osmosatnu vožnju sa svojim izabranikom/izabranicom. Koji god problemi vrebaju ispod površine, postaće bolno očigledni.

3. Pronađite nekoga ko je ljubazan i pun ljubavi. A ako ste rođeni pod srećnom zvezdom, vaš partner će imati porodicu koja ga je tome naučila. Imati partnerovu rodbinu koja vas tretira kao člana porodice čini život mnogo boljim.

4. Uverite se da je nepušač (čak i ako sami pušite). Ako je nepušač, možete sami promeniti svoje navike.

5. Nađite nekoga s kim ćete razgovarati. Na kraju će ovaj kvalitet postati važniji od izgleda, novca ili položaja. Ako vi i vaš partner ne možete da razgovarate i ako ne možete da plačete na njegovom/njenom ramenu, to neće biti dobar spoj.

6. Pobrinite se da imate zajedničke osnovne vrednosti i težnje. Primer: ako jedno želi dete, a drugo ne, verovatno neće uspeti. Duhovnim i političkim razlikama vremenom postaje sve teže upravljati – s godinama se osećaji u ovim oblastima intenziviraju.

7. Pripazite na to da među vama postoji i dovoljno razlika. Ako vam je osoba previše slična, na kraju će postati pomalo dosadno.

8. Kompatibilnost ima više veze s dodirom nego sa seksom. Ako volite dodir, potreban vam je neko ko to takođe voli. Želja za seksom se menja, ali potreba za dodirom ostaje - prilično nepromenjena.

9. Čuvajte se onih koji žele odmah da stupe u brak. Veridbe su sklapane s razlogom i obično su trajale godinu i dan. Danas se stvari odvijaju mnogo brže, ali zaista je dobro prvo dobro upoznati osobu pre nego što se odlučite za sledeći korak.

10. Nađite nekoga sa kim možete da se smejete dok ne zaplačete. Smisao za humor može pomoći u prevazilaženju mnogih prepreka u životu. Ako vas osoba može nasmejati čak i kada vam se to ne sviđa, to je odličan kvalitet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati