Ljubav

Direktno.rs

08. 01. 2022. 12:02 0

Tri načina da pobedite strah od raskida

Emotivna intimnost je glavna komponenta veze koja dugoročno drži dvoje ljudi zajedno, kažu stručnjaci. Ipak, mnoge žene uverene su u to da moraju da se takmiče sa drugim devojkama koje njihovi muškarci svakodnevno sreću. Prirodno je da ponekada osećate strah od gubitka partnera, međutim fizička privlačnost nije nešto što će održati vezu ili brak. Ono što može da pomogne je da stvorite duboku emocionalnu vezu sa svojim muškarcem koja će nadmašiti sve ostalo.

Postoje tri načina da svoju emocionalnu vezu učvrstite i tako otklonite sve strahove da ćete ostati bez voljenog muškarca.

1. Budite otvorene

U svetu u kome većina muškaraca misli da moraju da budu snažni, čvrsti i da je sramota da pokažu osećanja, vi mu pokažite da to ne znači da on ne sme da bude ranjiv. Omogućite mu ranjivost i pokažite mu da je to sasvim u redu. Vaša veza treba da bude "mesto" na kome će moći da skine "grubu, mušku masku" i bude potpuno opušten i svoj.

S druge strane, kada se vi osetite ranjivo, pustite da vas uteši, pa i podeli svoje strahove sa vama.

2. Ne koristite ranjivost protiv njega

Kada se vaš partner otvori i podeli svoje najdublje tajne sa vama, nipošto to ne koristite u trenucima svađe ili rasprave. Nemojte mu prebacivati momente kada je pokazao ranjivost.

Ako želite da vaš muškarac shvati vaša osećanja, vidi vašu povređenost, razume vašu bol, isto vi uradite kada je on u pitanju. To će stvoriti emocionalnu vezu i snažnu emotivnu povezanost između vas.

Shvatiće da ste u stanju da poštujete njega i njegova osećanja, uprkost svojoj nervozi ili besu koje u trenutku osećate.

3. Pokažite mu da ga volite

Neke su žene prirodno otvorene sa svojom fizičkom naklonošću, dodiruju i miluju svog muškarca s ljubavlju, nežno, toplo. Ukoliko niste jedna od njih, poradite ne tome. Nemojte biti jedna od onih koja odguruje voljenu osobu.

Ukoliko ste ljuti, nemojte se prisiljavati da se opustite u njegovom zagrljaju, ali s druge strane, ne bi trebalo ni da ga oterate od sebe. Iskomunicirajte, jer tu je ključ.

Ako ste ljuti i uvređeni, samo recite da ne želite da vas se dira, navedite mu razlog i pustite ga da se povuče. Ako odmah ne odstupi, morate biti čvrsti i reći mu odlučnije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]

Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati