Ljubav

Direktno.rs

21. 01. 2024. 08:58 0

4 podla načina da povredite partnera bez ružne reči

Tokom dana uglavnom komuniciramo izgovorenim rečima - izrazima lica, gestikulacijom, ćutnjom i sličnim neverbalnim signalima. Naš govor tela često može snažno da utiče na našu vezu.

Ako mislite da ste možda uništili vezu ili ste primetili da je vaš odnos s partnerom postao nezdrav, to može biti zato što ste prestali da razgovarate, uzimali ste partnera zdravo za gotovo, prestali da ih slušati ili ste ga ignorisali.

Postoje i četiri načina na koja partneri povređuju partnere, a da ništa loše ne kažu:

1. Tišina

Tišina je tehnika kojoj mnogi pribegavaju u vezama kada partner napravi nešto za šta ga treba "kazniti". Uz reči da je sve u redu i da nema problema, vibracija koju osoba šalje obično preseče partnera koji je nešto skrivio jer poznaje uobičajenu energiju.

U ovoj tehnici koriste se drugačije poze, promene u tonu glasa, drugačiji pogledi i slično, a partneru se šalje poruka, uz ignorisanje i ćutanje, "volim te samo kada radiš sve po mom, ako nije tako, platićeš', piše 24sata.hr.

2. Glumljenje žrtve

Za one koji žele da imaju kontrolu a da ne ispadaju "kontrol frikovi", ova tehnika je jedna od omiljenih.

Kazaće partneru da žele nešto što on ne želi, a onda počinju prepirke, gnjavljenje, durenje i slično. S vremenom, partner se toliko izmori da na kraju preko volje pristane.

Ali to mnogima nije dovoljno. Žele "uslugu s osmehom" pa pitaju šta nije u redu i što se događa te se ponašaju kao žrtve partnerove loše energije.

3. Emocionalno nasilje

S ovim pristupom, ne pristaju na "ne" i to tako što pojačavaju glasnoću svojih reči. Cilj je da kod partnera stvore toliki pritisak da on na kraju popusti, a tehnike kojima se emocionalni nasilnici koriste su: gnjavljenje, držanje predavanja, pametovanje i patroniziranje.

4. Uskraćivanje partneru onoga što mu treba

Otkriva se samo deo onoga što osoba zna i ostalo zadržava za sebe kako bi kontrola bila zadržana.

To se postiže tonom glasa, tempiranjem, i uskraćivanjem onoga što vaš partneru treba, a to je ljubav, privrženost i pažnja.

To može izgledati tako da partner pokušava reći kakav mu je bio dan, a osoba kratko sluša, i pre kraja promeni temu. Ili dok vam partneri nešto govori, vi gledate u mobilni, ili se pravite da pratite, a zapravo vam nije stalo do toga šta onaj drugi govori.

Vibracija koja se tako šalje partneru je: to što govoriš je bitno, ali neću te slušati jer sam ljuta i ti ne možeš učiniti ništa u vezi sa tim pa ću raditi sve što mogu da se osećaš loše sve dok meni ne bude bolje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati