Ljubav

Direktno.rs

31. 03. 2021. 21:47 0

Muškarci se drugačije nose sa emocijama: Pet njihovih načina

Razumevanje onoga što mnogi muškarci žele da žene znaju o njima i kako oni zapravo funkcionišu omogućava partnerima da jedni drugima pruže ono što im treba i tako budu srećniji.

Iako postoji mnogo sličnosti između muškaraca i žena, postoje i mnoge razlike koje komunikaciju ponekad čine zbunjujućom, pa čak i teškom. Budući da su nam mozgovi različito "povezani", a i hormoni različiti, obično imamo različite emocionalne potrebe.

I U ljudskoj je prirodi, mi težimo da dajemo ono što želimo da primamo, ističu ljubavni terapeuti za "Your Tango".

Evo pet načina na koje muškarci često obrađuju osećanja drugačije od žena i kako te razlike mogu uticati na vezu.

1. Muškarci žele da su vam potrebni

Muškarci su rizikovali živote desetinama hiljada godina, išli u lov, štitili porodice od opasnih komšija, rešavali hitne slučajeve i tako dalje. U to vreme je ženama bilo lako da cene muškarce. Danas i žene mogu da imaju posao i dobro zarade, društvo ima policiju i opšti osećaj sigurnosti, a na kraju krajeva ako pukne cev mogu unajmiti i majstora. Ženama muškarci nisu toliko potrebni. Muškarci su nekako izgubili svoj "posao".

2. Mora da oseća da ga cenite

Duboko u čoveku je potreba da ono što radi ima pozitivan uticaj na ženu. Muškarac mora osećati da ono što radi ima značenje i svrhu. Kako žena može da pomogne muškarcu na ovom području? Pokazivanje i izražavanje zahvalnosti za male i velike stvari koje on čini uveliko će doprineti da se oseća ispunjeno i voljeno u vezi. Možete mu reći da cenite koliko truda ulaže u kuvanje ili da cenite što vam je oprao automobil. Kad čovek zna da je njegov trud cenjen, biće prirodno motivisan da učini više.

3. Želi da žena u njihovom životu može da računa na njih

Želi da zna da je sposoban. Žena može da pomogne tako što će izraziti poverenje u svog muškarca i dati mu do znanja da ona zna da on želi najbolje za nju. Kritika iscrpljuje čoveka koji oseća poverenje. Ako pogreši, na primer zaboravi da kupi mleko, recite mu da ode po njega, umesto da mu prigovarate "kako je mogao da zaboravi".

4. Potrebno im je vreme za sebe

Možda ovo znači čitanje novina, gledanje sporta ili igranje video igara. Muškarci smanjuju nivo stresa zaboravljajući na neko vreme svoje probleme. To je vrsta mini odmora. Svi znamo kako uzimanje odmora pomaže da zaboravimo na svakodnevne probleme.

Zanimljivo je da žene smanjuju svoj nivo stres kada govore o svojim problemima. Dakle, žene moraju da shvate da muškarci moraju da smanje stres na drugačiji način. Ne shvatajte to lično kada je vaš muškarac u svojoj "pećini". Zapamtite, ovo je njegov način da se smiri. Uz ovu podršku i razumevanje, on će se vratiti i biće tu za vas.

5. Muškarci prolaze kroz normalan ciklus zbližavanja, povlačenja i ponovnog zbližavanja

Ovaj ciklus je poput vrlo gladnog čoveka koji jede obilne porcije i oseća se vrlo srećno i zadovoljno, dok je gladan, a zatim izgubi interesovanje dok ponovo ne ogladni. Sa ovim možete da poistovetite mušku potrebu za emocionalnom bliskošću. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati