Kultura

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 07. 2022. 21:55 3

"I kada umrem zovite me Bane Bumbar"

Glumac Branko Cvejić preminuo je ovog utorka u 76. godini u Beogradu. Iza njega ostalo je veliko glumačko delo, kao i ogroman broj uloga po kojima je upamćen, međutim jedna se izdvaja - Bane Bumbar iz "Grlom u jagode".

- Zovite me Bane Bumbar do kraja života, i kad umrem zovite me Bane Bumbar. Kakvo mi se sad čini to vreme? Nerviraju me čiče koje pričaju da je u njihovo vreme bilo sve bolje, ali stvarno, verujte mi, u moje vreme je bilo nekako lakše i bolje, nismo imali bar ovaj teror koji se zove griža savesti - ovako je pričao pre skoro dve decenije Branko Cvejić, koga je uloga Baneta Bumbara obeležila za čitavu karijeru.

Isto mišljenje, zadržao je i 2021. U intervjuu za "Blic", otkrio je tada da i posle toliko godina, kada gostuje sa pozorištem u zemljama regiona, gotovo svaki put od novinara dobija isto pitanje "Da li možemo da porazgovaramo o Banetu Bumbaru".

- Meni je jako drago što se generacije poistovećuju sa likom iz serije od pre 45 godina. To je stvarno zanimljivo, meni lično. Nikada nisam mogao da prepustim da u životu nikada više ne radim, nego samo da razmišljam o tome. Ja jesam živeo sa tom ulogom, jedno godinu, godinu i po dana, pre snimanja, tokom snimanja i nakon snimanja. Živeo sam život Baneta Bumbara, ali to je deo posla - rekao je on.

- Kad je prošlo, pogotovo odmah, pošto serija nije reprizirana, jer nije bilo mogućnosti za to kao sada, prva repriza je došla nakon nekoliko godina, to je polako čilelo. Međutim, kada je počela prva repriza, onda se to vratilo... Zanimljivo je da se serija, eto, 45 godina, jako popularna, i to ne samo ovde - istakao je Branko Cvejić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati