Kultura

Direktno.rs [ Izvor: Mediji/Nova.rs ]

01. 08. 2022. 14:45 2

Te 2022. sahranjen je Branko Cvejić

Naš proslavljeni glumac Branko Cvejić sahranjen je danas u 14 sati na Novom groblju u Beogradu. Ispraćaju glumca prisustvovale su brojne ličnosti iz glumačkog i umetničkog života. 

Među prvima su u kapelu stigli Predrag Miki Manojlović sa suprugom Tamarom Vučković, kao i karikaturista Dušan Petričić. Poslednji pozdrav je došao da uputi i glumac Irfan Mensur.

Od Cvejića se danas oprastila i glumica Dobrila Stojnić, koja je sa njim igrala u čuvenoj seriji "Grlom u jagode". Među prisutnima su bili i Radovan Vujović i Dragan Mićanović.

Poslednji pozdrav Cvejiću uputili su i Nada Šergin, Svetislav Bule Goncić... Na Novom groblju je bio i Radoslav Zelenović. Sahrani je prisustvovala i Svetlana Ceca Bojković.

Poslednji pozdrav su uputile i Isidora Minić i Anita Mančić. Sahrani su prisustvovali i Branimir Brstina, Svetozar Cvetković, Stefan Arsenijević, Novica Antić, Tihomir Stanić, Jelena Đokić, Ružica Đinđić i Zoran Živković. Među prisutnima su bili i Ivan Mihailović, Branka Petrić, Ivica Dačić i Milan Marić.
Među prisutnima je bila i Ružica Đinđić.

Na sahrani je bio i reditelj Srđan Karanović, u čijoj seriji "Grlom u jagode" je Cvejić ostvario najčuveniju ulogu Baneta Bumbara. Duga kolona uputila se ka večnoj kući Branka Cvejića. Sanduk su, između ostalih, nosili Svetozar Cvetković i Radovan Vujović, a glumac će počivati u porodičnoj grobnici.
Kraj Cvejićevog groba govorili su njegova ćerka i sin.

"Opraštamo se od našeg oca koji je voleo život imlade ljude. Uživao je u ironiji sa pravednošću. Imao je ironičan odnos prema sebi. Umeo i da oprosti i da zaboravi. Ničta mu nije bilo tečko ako će to doprineti višem cilju dobrom. Tiho i skromno je pomerao granice, najviše svoje, čak toliko da je sa probe otišao na intenzivnu negu", rekla je Cvejićeva naslednica Bojana.

"Do kraja si bio svoj i kada si nestajao, a mi nismo verovali. Maštamo da negde daleko sada gradiš pozorište i ulogu za sve nas", dodala je ona.
Sin Žarko je istakao da je njegov otac bio jednako posvećem velikanima kao i prodavcima na pijaci.

Branko Cvejić preminuo je 26. jula posle teške bolesti u 75. godini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati