Kuhinjica
21. 11. 2025. 07:34 0
Sarma na ruski načln: Kraljica zime, a od naše se razlikuje zbog 2 stvari (VIDEO)
Recept za sarmu dolazi iz daleke Rusije i iznenadićete se, od naše se razlikuje samo u načinu na koji se zavija i priprema.
Iako većina nas pokušava da održava liniju tokom cele godine, zimi je to maltene nemoguće. Teško je ostati ravnodušan na sva ta preukusna jela, a posebno na sarmu.
Iako verujemo da već uveliko imate svoj provereni recept, toplo savetujemo da isprobate ovaj.
Dolazi nam iz daleke Rusije i iznenadićete se, od naše se razlikuje samo u načinu na koji se zavija i priprema.
Naime, Rusi je prave tako što nafiluju kupus, a zatim krajeve spajaju ka unutra i onda vežu gumicom.
Takođe, naša se krčka na šporetu, dok se njihova peče u rerni.
Vreme pripreme:
120 minuta
Sastojci:
– listovi kiselog kupusa
– 500 g mlevenog mesa
– 200 g pirinča
– 1 crni luk
– so, biber, začinska paprika, kumin, majčina dušica, mirođija
– 100 ml vode
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite, a zatim dodajte meso i nakon nekoliko minuta i pirinač. Začinite i sipajte vodu. Ostavite 2 minuta da se krčka.
U sredinu svakog lista sipajte kašiku ili dve nadeva, pa skupite krajeve ka unutra i zavežite koncem.
Ređajte ih u pleh i sipajte 300 ml vode. Prelijte uljem i pospite začinskom paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 60 minuta. Nakon ključanja prekrijte alu-folijom.
Komentari 0
ostavi komentar