Kuhinjica
01. 09. 2025. 07:40 0
Recept za kisele paprike u tegli bez konzervansa: Savršena zimnica kojoj nećete moći da odolite
Domaćice zimnicu spremaju na bezbroj načina, a jedan od omiljenih je ona kisela u tegli. Kisele paprike volimo zbog fantastičnog ukusa, i zbog toga što su odlična salata koja se služi uz razna jela.
Zato smo za vas pripremili recept za kisele paprike u tegli, a najbolje od svega je to što su bez konzervansa. Od navedenih sastojaka dobićete tri tegle kiselih paprika.
Sastojci:
1,5 kg mesnatih crvenih paprika
3 čena belog luka
3 kašičice soli
12 kašičica šećera
12 kašičica sirćeta
1 l ključale vode
biber u zrnu
peršun
Priprema:
Paprike operite, pa ih očistite od semenki i drški, pa ih uspravo isecite na listiće. U čiste tegle, uspravno ređajte papriku.
Beli luk isecite sitno. Kada napunite teglu, dodajte malo belog luka, bibera u zrnu i peršuna. U svaku teglu stavite po jednu kašičicu soli i po četiri kašičice šećera.
U svaku teglu sipajte po četiri kašičice alkoholnog sirćeta. Paprike prelijte ključalom vodom, sve do vrha. Tegle dobro zatvorite čistim poklopcima, pa ih stavite u hladnu rernu na 90 stepeni i ostavite tako 90 minuta.
Posle 90 minuta isključite šporet, pa ostavite zimnicu da prenoći u šporetu. Sutradan, paprike su spremne za jelo.
Komentari 0
ostavi komentar