Kuhinjica
22. 07. 2025. 07:05 0
Ručak za 2 dana: Bolji nećete probati, a ljubitelji mesa će se oduševiti
Tokom letnjih vrućina, kada niko ne želi da provodi sate u kuhinji, ovaj recept je pravo osveženje.
Sve se sprema u jednoj vatrostalnoj posudi, a rezultat je sočan i hranljiv obrok za dva dana.
Sastojci:
6 pilećih bataka bez kostiju,
kukuruz,
grašak,
krompir,
šargarepa,
paprika,
crni i praziluk,
beli luk u prahu,
ulje, začini,
pirinač i kačkavalj
Priprema:
Meso se posoli i poređa u posudu, preko njega ide povrće i oprani pirinač. Sve se preliva pilećim bujonom i uljem. Peče se 30 minuta, zatim se meso izvlači na površinu da se kožica zapeče. Još 15 minuta u rerni na 220°C, pa se dodaje rendani kačkavalj da se istopi.
Saveti za savršen rezultat Ako nemate kocku za supu, razmutite suvi začin u vodi. Po potrebi dodajte još tečnosti tokom pečenja.
Uživanje bez griže savesti Ovo jelo je idealno za zaposlene, porodice i sve koji vole domaću kuhinju bez komplikacija.
Komentari 0
ostavi komentar