Kuhinjica
09. 04. 2025. 07:13 2
Pečeni pileći bataci sa belim lukom i začinskim biljem
Pečeni pileći batačići sa belim lukom i začinskim biljem se lepe za prste, savršeno pečene kožice i punog ukusa.
Sastojci:
1,5 kg pilećih bataka
120 ml maslinovog ulja
60 ml limunovog soka
2 kašičice mlevenog belog luka
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
2 kašičice mešavine suvih začina
2 kašike svežeg peršuna seckanog
ulje
Savet za ukusniju piletinu:
Kako biste pripremili batake, prvo u veliku činiju stavite maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, so, biber i italijanske začine. Umutite da se sjedini. Stavite pileće batke u činiju i premažite ih marinadom. Pokrijte i stavite u frižider na najmanje 2 sata ili do 24 sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Premažite pleh sprejom za kuvanje. Poređajte batake u jednom sloju na pleh. Pecite 40 minuta ili dok se piletina ne ispeče. Pospite peršunom, pa servirajte. Uživajte.
Komentari 2
ostavi komentar