Kuhinjica
24. 03. 2025. 07:13 0
Gordon Remzi otkriva tajnu savršene testenine! Nikada više neće biti lepljiva (VIDEO)
Ako vam testenina kod kuće ne ispadne kao u restoranu, možda pravite neku od uobičajenih grešaka. Svetski poznati kuvar Gordon Remzi otkriva trikove koji će vam pomoći da pripremite savršenu testeninu.
Evo nekoliko trikova koje on koristi:
Koristite dovoljno vode
Testenina mora imati prostora da se ravnomerno kuva. Pravilo je 1 litar vode na 100 g testenine. Voda mora da proključa pre nego što dodate testeninu.
So je ključ
Dodajte so u vodu pre nego što stavite testeninu. Remzi kaže da voda treba da bude "slana kao more". Preporuka je 10 g soli na litar vode.
Mešajte odmah
Mešanje testenine odmah po stavljanju u vodu sprečava lepljenje i obezbeđuje ravnomerno kuvanje. Mešajte je u prvom minutu, a potom povremeno.
Bez ulja u vodi
Ulje sprečava sos da se upije u testeninu. Jedini potrebni sastojci su voda, so i pravilno mešanje.
Kuvanje "al dente"
Kuvajte testeninu 1-2 minuta kraće nego što piše na pakovanju. Nakon toga, završite kuvanje u sosu tako će testenina upiti ukuse i biti sočnija.
Sačuvajte vodu od kuvanja
Ne bacajte svu vodu u kojoj se kuvala testenina. Ona sadrži skrob koji pomaže da se sos bolje poveže sa testeninom. Sačuvajte 1 šolju i dodajte je u sos.
Poslužite odmah
Nakon što ocedite testeninu, odmah je stavite u sos. Ako se predugo ostavi, postaće gumena i lepljiva.
Sledeći put kada kuvate testeninu, primenite ove savete i uživajte u savršenoj, restoranskoj testenini kod kuće.
Komentari 0
ostavi komentar