Kuhinjica
09. 02. 2025. 07:25 0
Čia puding sa šumskim voćem! Ukusan, a zdrav - idealan početak dana
Čia puding sa šumskim voćem je osvežavajuć, hranljiv i preukusan! Savršen je za doručak ili lagan desert.
Sastojci:
3 kašike čia semenki
200 ml mleka (bademovo, kokosovo, ovseno ili obično)
1 kašičica meda ili javorovog sirupa
100 g šumskog voća (sveže ili smrznuto)
1 kašika limunovog soka (za osvežavajući ukus)
Priprema:
Kada vam treba brzinski doručak ili poslastica koja će vas držati sitim, mi predlažemo da napravite čia puding sa voćem po izboru. Porebno vam je malo sastojka, a priprema je nikad jednostavnija.
Pomešajte mleko i zaslađivač u činiji ili teglici. Dodajte čia semenke, promešajte i ostavite 5 minuta da nabubre. Ponovo promešajte da se ravnomerno rasporede. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata (ili preko noći) dok ne dobije kremastu strukturu.
Poboljšajte ukus pudingu:
Zaslađivači: Med, javorov sirup, agava sirup, stevija.
Dodaci: Kakao prah, cimet, vanila, kokos, limunov sok.
Voće: Šumsko voće, mango, banana, nar, rendana jabuka.
Kremasta tekstura: Izblendajte puding nakon što odstoji za glatku, kremastu verziju.
Priprema voćnog preliva: Ako koristite smrznuto voće, zagrejte ga kratko u šerpici sa kašikom limunovog soka i malo meda dok ne omekša i pusti sok. Ako koristite sveže voće, jednostavno ga izgnječite viljuškom.
Serviranje: Na puding dodajte voćni preliv i dekorišite svežim bobicama.
Komentari 0
ostavi komentar