Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

29. 01. 2025. 07:23 0

Torta sa 3 vrste čokolade! Biće bolja nego ona iz poslastičarnice

Torta sa tri vrste čokolade je toliko kremasta da se topi u ustima, a izgleda kao iz najskuplje poslastičarnice.

Sastojci:

Za podlogu za tortu:

4 jajeta

150 g šećera u prahu

2 kašike kakoa

2 kašike krompirovog skroba

Za fil:

20 g listova želatina

6 žumanaca

50 g šećera

500 ml mleka

Ekstrakt vanile

100 g bele čokolade

100 g crne čokolade

100 g mlečne čokolade

640 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

Čokoladne mrvice

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg sa 100g šećera u prahu. Žumanca umutite sa preostalim šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Špatulom lagano umešajte umućena belanca u smesu od žumanaca. Dodajte kakao i krompirov skrob i promešajte da se sjedini. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte špatulom. Prebacite u rernu i pecite na 200°C 10 minuta. Ispečenu koru za tortu stavite na dasku za sečenje i, uz pomoć kalupa za čizkejk, isecite krug prečnika 24 cm. Prebacite dobijenu koru u kalup za tortu.

U činiju stavite listiće želatina i sipajte vodu. Ostavite na stranu nekoliko minuta. Dodajte žumanca, šećer, mleko i ekstrakt vanile u šerpu i sjedinite. Dodajte želatin dobro oceđen i dobro promešajte dok ne dobijete fil odgovarajuće gustine. Zatim podelite na 3 dela. Belu čokoladu otopiti i sipati u prvu trećinu smese. Mešajte da se sjedini. Ponovite postupak sa crnom i mlečnom čokoladom. Pustite da se filovi potpuno ohlade u frižideru.

Umutite slatku pavlaku pa podelite na 3 dela.  U svaki čokoladni deo umešajte po trećinu šlaga. Preko kore stavite najtamniji fil pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Ponovite postupak sa mlečnom čokoladom. Nakon što prođe, sipajte fil od bele čokolade Prebacite u frižider na 3 sata. Posle 3 sata ukrasiti tortu čokoladnim listićima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Pogled iz Takovske 10

Zoran Živković [27.01.2025.]




Video dana

Džedaj đubretari

Anketa

Šta je rešenje za Srbiju posle ostavke Miloša Vučevića?

Rezultati