Kuhinjica
29. 01. 2025. 07:23 0
Torta sa 3 vrste čokolade! Biće bolja nego ona iz poslastičarnice
Torta sa tri vrste čokolade je toliko kremasta da se topi u ustima, a izgleda kao iz najskuplje poslastičarnice.
Sastojci:
Za podlogu za tortu:
4 jajeta
150 g šećera u prahu
2 kašike kakoa
2 kašike krompirovog skroba
Za fil:
20 g listova želatina
6 žumanaca
50 g šećera
500 ml mleka
Ekstrakt vanile
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
100 g mlečne čokolade
640 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
Čokoladne mrvice
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg sa 100g šećera u prahu. Žumanca umutite sa preostalim šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Špatulom lagano umešajte umućena belanca u smesu od žumanaca. Dodajte kakao i krompirov skrob i promešajte da se sjedini. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte špatulom. Prebacite u rernu i pecite na 200°C 10 minuta. Ispečenu koru za tortu stavite na dasku za sečenje i, uz pomoć kalupa za čizkejk, isecite krug prečnika 24 cm. Prebacite dobijenu koru u kalup za tortu.
U činiju stavite listiće želatina i sipajte vodu. Ostavite na stranu nekoliko minuta. Dodajte žumanca, šećer, mleko i ekstrakt vanile u šerpu i sjedinite. Dodajte želatin dobro oceđen i dobro promešajte dok ne dobijete fil odgovarajuće gustine. Zatim podelite na 3 dela. Belu čokoladu otopiti i sipati u prvu trećinu smese. Mešajte da se sjedini. Ponovite postupak sa crnom i mlečnom čokoladom. Pustite da se filovi potpuno ohlade u frižideru.
Umutite slatku pavlaku pa podelite na 3 dela. U svaki čokoladni deo umešajte po trećinu šlaga. Preko kore stavite najtamniji fil pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Ponovite postupak sa mlečnom čokoladom. Nakon što prođe, sipajte fil od bele čokolade Prebacite u frižider na 3 sata. Posle 3 sata ukrasiti tortu čokoladnim listićima.
Komentari 0
ostavi komentar