Kuhinjica
23. 01. 2025. 07:00 0
Pljeskavica sa kajmakom kojoj nećete odoleti! Omiljeno jelo sa roštilja
Jela sa roštilja su u Srbiji nešto što svako rado jede i to gotovo svakodnevno. Ovi specijaliteti mogu se praviti na bezbroj načina, ali pravi gurmani će uvek dodati neki sastojak više kako bi pojačali ukus. Kajmak je jedan od tih sastojaka koji će pljeskavicama i ćevapima dati posebnu draž.
Evo kako da sami napravite pljeskavicu sa kajmakom koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 jaje
2 kašike brašna
1 kašičica soli
malo suvog biljnog začna
malo mlevenog bibera
4 kašike kajmaka
1 kašika ulja
Priprema:
Mleveno meso pomešati sa jajetom, brašnom, uljem i začinima. Oblikovati pljeskavice željene velicine, napraviti udubljene na sedini. Pržiti ih ulju dok lepo ne porumene, ne previše. Ispečene pljeskavice poređati u tepsiju.
U svako udubljenje staviti kajmak. Zapeći ih u rerni na 180 C oko 15 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar