Kuhinjica
12. 01. 2025. 07:13 0
Brza torta sa kiselom pavlakom, keksom i čokoladom! Ne peče se, a uspeva svima iz prve
Ova torta sa kiselom pavlakom, keksom i čokoladom se priprema veoma jednostavno.
Sastojci:
700 g kisele pavlake
1 kesica vanilin šećera
60 g šećera u prahu
100 g suvih višanja
25 g želatina + 100 ml hladne vode
100 g šljiva
2 napolitanke prekrivene čokoladom
nekoliko keksa za dno torte
30 g čokolade
30 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Kiselu pavlaku sipajte u jednu posudu pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu. Promešajte. Suve višnje prelijte toplom vodom i ostavite da odstoji.
Želatin rastvorite u hladnoj vodi. Rastvorite nabrekli želatin (u mikrotalasnoj 2-3 puta za 10 sekundi) pa dodajte u smesu sa pavlakom.
Suve šljive iseckajte, višnje ocedite i osušite pa ubacite u pavlaku. Napolitanke takođe iseckajte sitno i dodajte i njih. Sve dobro promešajte. Tepsiju obložite prozirnom folijom. Sipajte smesu pa preko poređajte keks. Čuvajte u frižideru najmanje 4-6 sati.
Kada izvadite tortu iz frižidera stavite je na tacnu, ali tako da keks bude na dnu. Ukrasite istopljenom čokoladom, koju ste otopili sa slatkom pavlakom.
Komentari 0
ostavi komentar