Kuhinjica
12. 12. 2024. 07:15 0
Kuvar otkrio trik za savršeni pečeni krompir - tajna je u sastojku koji svi imamo u kuhinji
Kuvar Rič Harding otkrio je trik zahvaljujući kojem ćete svaki put uspeti da pripremite pečeni krompir savršenog ukusa.
Tajna najboljeg recepta za pečeni krompir je u tome da dodate prstohvat brašna i soli u vodu. Odabir kvalitetne vrste krompira je takođe ključan.
- Stavite krompir u posoljenu vodu. Kuvajte ga dok ne bude na pola skuvan, ali da se ipak ne može gnječiti - naveo je.
Dodao je kako prilikom ceđenja preporučuje korišćenje viljuške kako biste bocnuli rubove da postignete hrskavost. Pospite prstohvat brašna preko krompira.
- Pecite ih na željenoj temperaturi. Ja ih uglavnom pečem na 220 stepeni Celzijusa. Ako pečete krompir na biljnom ili suncokretovom ulju, savetujem vam da u posljednjih 10-ak minuta pečenja dodate malo putera - rekao je on.
Komentari 0
ostavi komentar