Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

18. 07. 2024. 07:05 0

Domaći sladoled od samo 2 sastojka - spreman za nekoliko minuta

Mnogi ne uživaju kada su napolju velike vrućine, ali uz ovaj sladoled biće vam mnogo lepše, ali nakon što se rashladite.

Pustite mašti na volju i dodajte od sastojka šta želite. Osnovna smesa pravi se od slatke pavlake i kondenzovanog mleka. Sve ostalo pripremite po vašoj želji.

Donosimo vam recept za sladoled od dva sastojka.

Sastojci:

400 ml slatke pavlake

350 ml kondenzovanog mleka

Priprema:

Prespite slatku pavlaku u neku dublju posudu. Mutite sve dok ne postane čvrsta smesa. Proverite tako što ćete okrenuti posudu naopačke, ako se ne prosipa onda je gotova. Zatim dodajte kondenzovano mleko. Nemojte mutiti, već sve sjedinite kašikom. Mešajte nekoliko minuta dok se sastojci ne spoje. Prespite dobijenu smesu u posude. Sada sledi deo koji ostavljamo vama. Ovo je osnovna smesa koja može da se obogati prema vašem ukusu. Što znači, da biste dobili ukus koji želite onda morate dodati na primer malo čokolade ili voća.

Ako želite čokoladni sladoled, u ovu osnovnu smesu ubacite dve kašike krema ili dodajte malo iseckanog voća, pa sve sjedinite. Ostavite u zamrzivaču da se stegne oko dva sata. Nakon toga možete jesti.

Služite uz topinge ili neko naseckano voće po želji. Takođe, možete da dodate malo izdrobljenog keksa i uživate u ukusu ove poslastice. Pustite mašti na volju!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati