Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

11. 07. 2024. 07:08 0

Najbolji recept za sočnu gurmansku pljeskavicu - lako se pravi kod kuće

Za razliku od obične, gurmanska plekskavica se puni dodacima poput sira ili kajmaka, a u nekim krajevima Balkana dodaje se i dimljena slanina.

Osim toga, plekskavica treba da bude začinjena, pa za pripremu koristite i začine. Međutim, postoji mnogo verzija, tako da recept uvek možete prilagoditi svojim željama. Često se preporučuje dodavanje sode bikarbone, jer plekskavica postaje sočnija.

Sastojci:

– 500 grama mlevenog mesa
– 100 grama sira
– jedan crveni luk
– jedan čen belog luka ili beli luk u granulama
– jedna kašičica ljute paprike u prahu
– so
– ulje

Priprema:

Prvo iseckajte ili naribajte crveni i beli luk. Poželjno je koristiti svež beli luk, ali ako ga nemate, možete koristiti i granulirani beli luk. Kada je sir u pitanju, možete koristiti edamer ili neki drugi sličan sir.

U veću činiju stavite mleveno meso, crveni i beli luk, sitne kockice sira i začine. Ako ne volite previše ljuto, koristite dimljenu crvenu papriku, a ako želite da pojačate ukus možete dodati i biber.

Sve sastojke promešajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata, da se sastojci sjedine. Kada je smesa gotova, izvadite je iz frižidera i formirajte pljeskavice. Poželjno je nauljiti ruke pre oblikovanja kako bi vam bilo lakše oblikovati.

Vreme kuvanja zavisi od debljine pljeskavice, ali i od toga da li je kuvate na tiganju ili na roštilju. Ako je pržite na tiganju, poželjno je da bude tanji. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Možete je poslužiti sa puno luka, lepinje, pomfrita ili prženog krompira i omiljenih sosova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati