Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

18. 06. 2024. 07:17 0

Ručak za samo 500 dinara! Jednostavno i ukusno jelo koje se lako pravi

Nedostatak vremena često nas tera da tragamo za receptima koji su brzi, jednostavni, a ni onaj finansijski momenat nije manje važan.

Donosimo vam čamčiće od patlidžana sa jajima, koji su toliko ukusni da čim ih jednom probate zaboravićete na teška jela sa mesom i komplikovanim i dugim postupcima pripreme.

Vaša porodica će obožavati ove ukusne zalogajčiće, a toliko je ekonomično da ćete i vi osetiti da ste napravili pravi izbor.

Sastojci:

2 patlidžana

1 paprika

2 paradajza

3 čena belog luka

1 kašika paradajz pelata

4 jaja

100 g kačkavalja

so, biber, origano

maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžane oprati, pa preseći na pola i izdubiti. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckati i staviti u posudu. Unutršnjost patlidžana namazati maslinovim uljem.

U tiganj staviti unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodatai papriku iseckanu na kockice. Postupak ponoviti i sa paradajzom i sa belim lukom, dodati i paradajz pelat. Sve dodati u tiganj i pržiti dok lepo ne omekani.

Dok se to prži izrendajte kačkavalj, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom. Nemojte preterivati jer treba da vam stane i jaje odozgo.

Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Staviti u rernu na 15 minuta da se zapeče. Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati