Kuhinjica
30. 05. 2024. 07:00 0
Savršeno hrskavo pile - mali trikovi iskusnih domaćica
Ukoliko želite da savršeno ispečete pile, biće vam potrebne i namirnice poput belog luka, majčine dušice i još neki.
Mnogi ljudi su ljubitelji piletine, ali se često pribojavaju da ga celog ispeku, misleći da neće dobro ispasti. Uz ovaj način pripreme možete biti sigurni da nećete pogrešiti.
Sastojci:
maslinovo ulje
celo veće pile
veza majčine dušice
veći limun
tri čena belog luka
malo žalfije
50 g maslaca
so, biber
Priprema:
Pile dobro oprati, očistiti od viška masnoće, pa prosušiti. Posoliti spolja i iznutra, te napuniti prepolovljenim limunom, celim čenovima belog luka, majčinom dušicom i žalfijom.
Otopiti maslac, premazati pile, staviti na podmazan pleh, te peći u rerni na 200 stepeni oko 90 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar