Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

11. 02. 2024. 05:38 0

Štrudla s kajmakom: Nećete se pokajati

Mekana, mirisna i preukusna...šta čovek više da poželi.

Sastojci:

1/2 kg brašna

400 g sira

1 kesica suvog kvasca

7 kašika kajmaka

4 jajeta

malo soli

1 kašika margarina

250 ml mleka

malo mlake vode

Priprema:

1. U posudu stavite brašno sa malo soli, kvasac, mleko i vodu. Umešajte dva jajeta i jedno žumance, ubacite tri kašike kajmaka i margarin, pa zamesite testo i stavite ga na toplo mesto da nadođe. Podelite ga na dva dela i svaki razvucite oklagijom u oblik pravougaonika.

2. Pomešajte sir, preostali kajmak i jedno jaje. Nafilujte oba testa, pa ih urolajte kao štrudlu. Stavite na pleh i pustite da odstoji 20 minuta.

3. Premažite preostalim belancetom umućenim sa malo ulja. Zagrejte rernu na 250 stepeni, pa kad ubacite štrudlu, smanjite na 220 i pecite dok ne porumeni (oko 45 minuta).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati