Kuhinjica
11. 02. 2024. 05:38 0
Štrudla s kajmakom: Nećete se pokajati
Mekana, mirisna i preukusna...šta čovek više da poželi.
Sastojci:
1/2 kg brašna
400 g sira
1 kesica suvog kvasca
7 kašika kajmaka
4 jajeta
malo soli
1 kašika margarina
250 ml mleka
malo mlake vode
Priprema:
1. U posudu stavite brašno sa malo soli, kvasac, mleko i vodu. Umešajte dva jajeta i jedno žumance, ubacite tri kašike kajmaka i margarin, pa zamesite testo i stavite ga na toplo mesto da nadođe. Podelite ga na dva dela i svaki razvucite oklagijom u oblik pravougaonika.
2. Pomešajte sir, preostali kajmak i jedno jaje. Nafilujte oba testa, pa ih urolajte kao štrudlu. Stavite na pleh i pustite da odstoji 20 minuta.
3. Premažite preostalim belancetom umućenim sa malo ulja. Zagrejte rernu na 250 stepeni, pa kad ubacite štrudlu, smanjite na 220 i pecite dok ne porumeni (oko 45 minuta).
Komentari 0
ostavi komentar