Kuhinjica
25. 11. 2023. 07:00 0
Najkremastija čoko-moko torta sa gotovim korama
Gotova za 15 minuta.
Sastojci:
Kore ( tamne / svetle )
300 g pakovanja mlevenog keksa
malo čokoladnog mleka
800 / 850 g kisele pavlake 20%
500 ml kisele vode
500 g krem šlaga
šećer u prahu
Priprema:
Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Komentari 0
ostavi komentar