Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

11. 11. 2023. 07:00 0

Neprevaziđeni pasulj sa roštiljskom kobasicom

Jelo koje je često na meniju u svakom domu. Probajte na ovaj način!

Sastojci

Potrebno je:

500 g pasulja
4 štapa roštiljske kobasice
3 kašike mast
1 veća glavica crnog luka
2 veća čena belog luka
2 kašike suvog začina
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašika brašna
po potrebi so
po potrebi mlevena suva paprika

Priprema

Pripremiti sastojke.Zagrejati mast i samo malo propržiti kobasice koje ste prethodno svaki štap isekli na pola, skinuti opnu i malo iseckati u dva reda.

Skloniti sa vatre i izdvojiti kobasice za kasnije.Pasulj koji ste sinoć oprali i potopili staviti da provri.

Za to vreme u lonac u koji će te kuvati pasulj staviti dve kašike masti (ostatak i dalje cuvati), iseckan (ne sitno) crni i beli luk i jednu kašikicu bosiljka. Bosiljak je verujte najbolje rešenje za kiselinu i nadimanje.

Prokuvan pasulj u prvoj vodi procediti. U sud sa lukom sipati vodu, dodati proceđen pasulj i kašiku suvog začina pa ostaviti da se kuva.

Posle pola sata dodati pržene kobasice i još jednu kašiku suvog začina.

Pri kraju kad su zrna skoro gotova zagrejati mast koja vam je ostala od prženja kobasica, dodati punu kašiku brašna i ako hoćete kašiku mlevene paprike (slatke ili ljute) pa zapržiti. Nek lagano vri još 5-6 minuta pa isključiti i služiti. Kome ne smeta može i vruće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati