Kuhinjica
11. 11. 2023. 07:00 0
Neprevaziđeni pasulj sa roštiljskom kobasicom
Jelo koje je često na meniju u svakom domu. Probajte na ovaj način!
Sastojci
Potrebno je:
500 g pasulja
4 štapa roštiljske kobasice
3 kašike mast
1 veća glavica crnog luka
2 veća čena belog luka
2 kašike suvog začina
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašika brašna
po potrebi so
po potrebi mlevena suva paprika
Priprema
Pripremiti sastojke.Zagrejati mast i samo malo propržiti kobasice koje ste prethodno svaki štap isekli na pola, skinuti opnu i malo iseckati u dva reda.
Skloniti sa vatre i izdvojiti kobasice za kasnije.Pasulj koji ste sinoć oprali i potopili staviti da provri.
Za to vreme u lonac u koji će te kuvati pasulj staviti dve kašike masti (ostatak i dalje cuvati), iseckan (ne sitno) crni i beli luk i jednu kašikicu bosiljka. Bosiljak je verujte najbolje rešenje za kiselinu i nadimanje.
Prokuvan pasulj u prvoj vodi procediti. U sud sa lukom sipati vodu, dodati proceđen pasulj i kašiku suvog začina pa ostaviti da se kuva.
Posle pola sata dodati pržene kobasice i još jednu kašiku suvog začina.
Pri kraju kad su zrna skoro gotova zagrejati mast koja vam je ostala od prženja kobasica, dodati punu kašiku brašna i ako hoćete kašiku mlevene paprike (slatke ili ljute) pa zapržiti. Nek lagano vri još 5-6 minuta pa isključiti i služiti. Kome ne smeta može i vruće.
Komentari 0
ostavi komentar