Kuhinjica
10. 09. 2023. 06:33 0
Lazanje s domaćim korama
Obrok koji nestane u sekundi.
Sastojci
Fil:
300 g mlevenog mesa
2 srednje šargarepe
200 g kečapa
50 g dimnjene slanine
1 srednja glavica crnog luka
3 češnja belog luka
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu origano
po ukusu bosiljak
po ukusu biber
Bešamel:
3 kašike Maslaca
malo ulja
80 g oštrog brašna
1 l mleka
Kore:
5 jaja
500 g brašna
malo soli
Priprema
Glavni fil: Iseckati luk i propržiti sa šargarepom i dimnjenom slaninom seckanom na sitne kockice. Kada se uprži, dodati mlevenog mesa, prodinstati pa dodati kečap, belog luka i začine po ukusu. Kada se malo ukrčka, slonite sa ringle.
Bešamel: 3 kašike maslaca, malo ulja i 80g oštrog brašna upržiti pa naliti litar mleka i ukuvati na tihoj vatri. Posoliti po ukusu, mešati dok se ne zgusne.
Kore: Umutiti 5 jaja, dodati malo soli i umesiti sa oko 500 g brašna. Razviti oklagijom kore, iseći na debele trake ili na kocke po veličini tepsije. Oataviti malo da se prosuše.
U tepsiju ređati prvo malo glavnog fila, koru, preko nje opet meso, bešamel, koru, meso, bešamel... u tri reda. Kada završite sa ređanjem, na kraju prekriti listićima kačkavalja.
Komentari 0
ostavi komentar