Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

30. 06. 2023. 06:18 0

Posni pilav u tepsiji

Lagano jelo za tople dane i vreme posta.

Potrebno je:

200 g pirinača
1 struk ili glavica praziluk ili crni luk
1 do 2 šargarepe
100 g graška
po ukusu brokoli
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin

Priprema

Šargarepu i grašak staviti u posudu naliti vodom posoliti i začiniti i staviti da se kuva tako oko 15 minuta. Skloniti sa šporeta pa procediti a vodu sačuvati trebaće za kasnije. Na ulju propržiti seckan praziluk ili crni luk, dodati pirinač, šargarepu, grašak, i dinstati na tihoj vatri pa dodati brokoli. Zatim naliti vodom (sačuvanom) dva prst iznad pirinča pa ostaviti da proključa i po ukusu začiniti pa peći vodeći računa da se previse ne presuši. Prijatno!!!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Božićna čarapa

Zoran Živković [07.01.2025.]




Video dana

Težak ulov

Anketa

Da li će SAD zaista uvesti sankcije NIS-u?

Rezultati