Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

03. 06. 2023. 07:00 0

Krem bananica kolač

Obradujte ukućane fantastičnim kolačem sa ukusom krem bananice.

Krem bananica je najpoznatija srpska čokoladica koju mnogi vole da jedu. Ako ste i vi ljubitelj, predlažemo vam da napravite jedan od najlepših i najjeftinijih kolača. Reč je o krem bananica kolaču koju ima sličan ukus kao i čuvena čokoladica, a nije nimalo komplikovan za pripremu. Ovaj kolač možete da služite i kada su neke proslave, ali i kada samo želite da pojedete nešto slatko, a preukusno.

Sastojci:

100 g keksa
600 g šećera
30 g želatina
300 ml vode
1 banana
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
80 ml slatke pavlake

Priprema:

Pomešajte želatin i 100 ml vode i ostavite da nabubri. U šerpu sipajte preostalu vodu i dodajte šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, tj. dok se šećer ne otopi, pa sklonite sa šporeta i dodajte želatin koji ste prethodno otopili na pari. Mutite dok smesa ne posatne gusta, pa dodajte izblendiranu bananu i nastavite da mutite dok se sastojci lepo ne sjedine. Na dno vatrostalne posude poređajte keks, pa preko sipajte dobijenu smesu. Ostavite u frižideru da se stegne, a za to vreme napravite čokoladnu glazuru. Otopite mlečnu čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Vratite u frižider na još 10 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati