Kuhinjica
17. 05. 2023. 06:00 0
Slana reckava štrudla
Napravite ovu vazdušastu slanu štrudlu sa sirom i slaninom i ne brinite za doručak, užinu ili večeru.
Potrebno je:
Za testo:
1 šolja (od 200ml) mlakog mleka
1 šolja (od 200ml) mlake vode
1 kašika šećera
1 kašika soli
pola šolje (od 200 ml) ulja
pakovanje suvog kvasca
brašno
Za fil:
200 grama sira
1 jaje
so
100 ml kiselog mleka
slanina
Za premazivanje:
Žumance
Susam
Priprema: U dublju plastičnu činiju stavite zagrejano mleko, vodu i ulje. Dodajte so, šećer i kvasac. Dodajte i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira 5 minuta. Zatim postepeno sipajte brašno u činiju i mesite sve dok ne umesite srednje čvrsto testo. Ostavite testo da naraste oko 1h.
Nakon toga ga podelite na dva dela. Svaki deo razvijte što tanje, polovinu izreckajte nožem, a polovinu namažite filom od sira i jaja, a onda dodajte i slaninu - po želji. Umotajte stavite u tepsiju i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 5 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Komentari 0
ostavi komentar