Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

25. 04. 2023. 06:52 0

Fetućini sa domaćim pestom

Toplu testeninu mnogi smatraju za utešno jelo i spremaju je onim danima kada se osećaju zaista loše, ali samo Italijani u njoj uživaju svaki dan.

Naučite kako da spremate domaću testeninu kojoj niko neće moći da odoli:

Potrebno je:

Za domaće fetućine:

400 grama brašna
2 žumanceta
1 celo jaje
prstohvat soli

Za pesto sos:

Svež bosiljak
suncokretove semenke
maslinovo ulje
50 grama parmezana

Još:

piletina
čeri paradajz

Priprema: Umesiti testo od 2 žumanceta i jednog celog jajeta i brašna. Testo rastanjiti što više pa iseći na trake. Kuvati u slanoj, ključaloj vodi.

Pesto napraviti tako što ćete u blender staviti svež bosiljak, suncokretove semenke, maslinovo ulje, so i biber, parmezan. Sve izmiksajte i prelijte preko vrućih fetućina.

Ispržite piletinu pa je dodajte u toplu testeninu, kao i svež čeri paradajz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Božićna čarapa

Zoran Živković [07.01.2025.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li će SAD zaista uvesti sankcije NIS-u?

Rezultati