Kuhinjica
22. 04. 2023. 07:00 0
Njoke kao prave, italijanski recept
Italijani su poznati po pravljenju najrazličitijih specijaliteta od testa, kao što su testenina, pica, lazanje, njoke. Njih možete da pržite ili kuvate, služite kao prilog ili jelo, a odlično se uklapaju i sa umacima. Prave se od krompriovog testa i to za nekih pola sata.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- so
- 2 žumanceta
- 150 g brašna
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa procedite i ostavite da se ohladi. Zatim ga oljuštite i ispasirajte, pa posolite i dodajte žumanca i brašno. Umesite testo, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu. Isecite parče testo, pa ga rolajte dok ne dobijete oblike zmijice. Isecite na manje komade, a prethodno još malo pospite brašnom. Svaku njoku između šaka malo urolajte, pa pritisnite viljuškom i opet lagano urolajte. Kuvajte ih ili pržite.
Komentari 0
ostavi komentar