Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

30. 03. 2023. 06:00 0

Torta kinder jaje, recept koji osvaja

Ako imate neku specijalnu priliku i treba vam neka bogata torta koja se ne peče, naš predlog je kinder poslastica.

Prvo se ređaju dva sloja keksa između kojih je nutela, a onda se premazuje predivnim filovima. Na kraju sve prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite kinder jajima. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva i ovu tortu će obožavati sve generacije, od 7 do 107 godina.

Sastojci:

Za podlogu:
300 g keksa
200 ml mleka
200 g nutele
Za fil:
500 ml mleka
40 g pudinga od vanile
100 g šećera
10 g vanilin šećera
250 g maskarpone sira (može i krem sir)
300 ml slatke pavlake
100 g karamel krema
200 g nutele
Za grilijaš:
30 g šećera
30 ml vode
100 g lešnika
Za glazuru:
200 g čokolade
1 kašika ulja
4 kinder jajeta

Priprema:

Keks umočite u mleko, a onda poređajte u kalup. Preko premažite nutelu, pa poređajte još jedan sloj keksa. U šerpi pomešajte puding, šećer i vanilin šećer, pa sipajte mleko. Mešajte dok ne razbijete grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ohlađeni puding umutite, pa dodajte maskarpone/krem sir i sjedinite mikesrom. Nakon toga dodajte umućenu slatku pavlaku i opet sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan dodajte karamel krem i promešajte, a u drugi nutelu i promešajte. Istopite šećer sa vodom i kada krene da ključa dodajte lešnike. Kada se karamelizuju sipajte ih na pek papir i ostavite sat vremena u frižideru da se ohlade. Zatim ih iseckajte, pa izblendirajte i dodajte u karamel fil. Lagano promešajte. Preko keksa premažite prvo karamel fil, a onda i nutela. Stavite u frižider sat vremena da se ohladi. Istopite čokoladu sa uljem i premažite preko fila. Ostavite da se stegne u frižideru, pa ukrasite kinder jajima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati