Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

15. 03. 2023. 06:47 0

Svinjski paprikaš sa noklicama

Ovo je jedno staro-novo jelo kojem niko, ali baš niko ne može odoleti. Zato uživajte dok ga spremate, a još više dok ga jedete.

Kada je paprikaš u pitanju, niko nije siguran zašto se tako zove s obzirom da u njemu nema paprike, osim one začinske. Ali bilo kako bilo, to je jelo kojem niko ne može da odoli - pogotovo zimi.

Sastojci:

Slanina 30g
1 crni luk
Pečurke 100g
Svinjski file 300g
Beli luk 2 čena
1 jaje
1 kašika brašna
1 kašika suve, slatke mlevene paprike

Priprema: Iseckati slaninicu i staviti je u zagrejanu šerpu, zatim dodati i sitno seckani crni i beli luk. Svinjski file iseći na kocke i dodati u šerpu sa slaninicom i lukom. Naliti sve vrućom vodom i dodati kašiku začinske paprike.

Noklice: umutiti jaje i brašno.

Na kraju, kašikom praviti noklice i stavljati ih u šerpu sa paprikašom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati