Kuhinjica
13. 11. 2022. 07:00 0
Punjena gnezda od mlevenog mesa (VIDEO)
Punjena gnezda od mlevenog mesa, sa sočnim nadevom idealan su izbor za bogat obrok, a gosti ga posebno obožavaju. Razgrabiće se čim ga poslužite, a svi će biti siti i zadovoljni.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
100 g šampinjona
2 veze peršuna
200 g sitno iseckane svinjetine
So
Biber
1 kg mlevenog svinjskog mesa
100 g pršute
2 kisela krastavcica
60 g topljenig sira
150 g kačkavalja
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti luk, zatim dodati šampinjone, peršun, sitno iseckanu svinjetinu, so i biber. Od mlevenog mesa napraviti osam jednakih kuglica, zatim formirati gnezda. Gnezda puniti napravljenim filom, i ostalim sastojcima: pršutom, topljenim sirom kačkavaljem, i kiselim krastavcima. Gotova gneza poređati u podmazan pleh i peći 60 minuta na 180 stepeni. Kad se gnezda ispeku servirati ih po želji.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar