Kuhinjica
23. 10. 2022. 07:00 0
Krmenadle sa senfom
lako se priprema i veoma je ukusno.
Sastojci:
– 4 svinjska krmenadle
– 1 kašika ljutog senfa
– 2 kašičice suvog biljnog začina
– ulje za prženje
Priprema:
Krmenadle operite, obrišite papirnim ubrusom i lagano ih istucite batom za meso.
Začinite ih suvim biljnim začinom sa obe strane.
Samo jednu stranu mesa dobro utrljajte senfom.
Zagrejte tiganj, ulje bi trebalo da prekrije celo dno.
Na vrelo ulje spuštajte krmenadle, strana sa senfom trebalo bi da ostane gore.
Pecite šnicle svega dva do tri minuta sa obe strane.
Smanjite temperaturu, krmenadle prelijte vodom da ih skoro pokrije i lagano krčkajte oko 30 minuta.
Krmenadle pred kraj jednom okrenite da se i sa gornje strane malo zapeku.
Poslužite uz pire krompir ili pirinač uz salatu po izboru.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar