Kuhinjica
15. 10. 2022. 07:00 0
Turska pita od kuvanih kora - neodoljiva
Pita je jedino jelo kojem se ukućani obraduju bilo da ga poslužite za doručak, ručak ili večeru.
Ukoliko ste savladali osnovni način pripreme gibanice, isprobajte recept za tursku pitu:
Potrebno je:
3 jaja
50 ml. vode
1/2 kašičice soli
300 gr. brašna
Kore kuvati u 3 litra vode sa 1 kašičicom soli i 20-30 ml ulja. Kuvane kore slagati u pouljan pleh ili tepsiju i filovati nadevom koji vi volite.
Predlog za fil: 500 grama blitve; 500 grama sira; 150 mililitra ulja.
Odozgo premazati sa 180 grama kisele pavlake i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 35min.
Komentari 0
ostavi komentar