Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

11. 10. 2022. 06:49 0

Piletina sa povrćem i kikirikijem, kinesko jelo iz vaše kuhinje

Spremno za serviranje za svega nekoliko minuta, puno slatkih, slanih i začinjenih ukusa.

Predstavljamo vam recept najčešće naručivanog jela iz kineskih restorana u Srbiji - piletinu sa kikirikijem i povrćem.

Ovo jelo je bogato ne samo ukusom već i bojama, a recept je lako prilagoditi na osnovu povrća koje imate pri ruci.

Možete čak da ga pripremite i kao vegetarijanski obrok tako što ćete piletinu zameniti tofuom, a zatim ga poslužiti preko pirinča, rezanaca ili kinoe.

Sastojci:

za sos:

1/2 šolje kremastog putera od kikirikija

3 kašike vode

3 kašike meda

2 kašike soja sosa

3 kašike karija

2 kašike kuvanog paradajza

2 kašike sirćeta (najbolje pirinčanog)

1 kašika svežeg đumbira - izgnječenog

2 čena belog luka - izgnječenog

2 kašike crvene tucane paprike

za prženje:

2 kašike maslinovog ulja

1 srednji luk (iseckan na rezanca)

1/2 kg pilećeg filea (na kockice)

6 šolja seckanog povrća (kupus, pečurke, paprika, šargarepa..)

1/2 šolje pečenog kikirikija (grubo seckanog)

1/2 šolje korijandera ili peršuna 

pripremljen pirinaš za serviranje

Priprema:

U srednjoj činiji umutite sos od kikiriki putera, meda, soja sosa, karija, paradajza, sirćeta, đumbira, belog luka i tucane paprike dok se sve ne sjedini. Ostavite sa strane.

U velikom voku ili dubokom i velikom nelepljivom tiganju zagrejte jednu kašiku ulja na srednje jakoj vatri.

Dodajte luk i pržite dok ne zamiriše i ne počne da omekšava, oko tri minuta.

Dodajte piletinu i dinstajte, povremeno mešajući, dok se potpuno ne spremi i dok ne iscuri sok, otprilike četiri minuta. Izvadite piletinu i luk iz tiganja i ostavite sa strane.

Dodajte preostalu jednu kašiku ulja, a potom ubacite izmiksano povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša, tri do pet minuta, u zavisnosti od odabranog povrća. Vratite piletinu i luk u tiganj.

Sada sipajte pripremljeni sos od kikirikija. Protresite da se ravnomerno prekrije i kuvajte dok se ne zagreje, oko dva minuta.

Ubacite kikiriki i korijander ili peršun i poslužite vruće preko pirinča. Možete da ukrasite tanjir sa još kikirikija i listovima zeleniša po želji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Božićna čarapa

Zoran Živković [07.01.2025.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li će SAD zaista uvesti sankcije NIS-u?

Rezultati