Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

08. 10. 2022. 07:00 0

Potaž od kestena: Probajte, što da ne?

Uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci (za 6 porcija):

- 1 kašika putera
- 2 glavice iseckanog crnog luka
- 1 iseckani praziluk
- 1 iseckana šargarepa
- 2 velika krompira, oljuštena i isečena na sitnije kockice
- 500 g oljuštenog pečenog kestena
- 6 šoljica bujona
- 2 lovorova lista
- ¼ kašičice mlevenog karanfilića
- ¼ kašičice mlevenog đumbira
- 300 g svilenkastog tofua

Priprema:

U većoj šerpi otopite puter, pa dodajte luk, praziluk i šargarepu. Pržite povrće oko 5 minuta. 

Dodajte krompir, kestenje, bujon, lovorov list i ostale začine i sve zajedno kuvajte na srednjoj vatri oko 25-30 minuta. Sklonite šerpu sa vatre i izvadite lovorov list.

Supu izmiksajte štapnim mikserom ili blenderom. Ako koristite blender, uverite se da je supa prethodno ohlađena.

Kada dobijete glatku smesu, dodajte tofu i ponovo promešajte da dobijete glatki, kremasti potaž. Poslužite toplo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati